Kremenné pracovné dosky z Quartzit

je nádherný prírodný kameň, ktorý sa esteticky podobá mramoru. Mnohí si tieto dva materiály často zamieňajú, ale quarzit je odolnejší a pevnejší než mramor. Quarzit vzniká z kremenného pieskovca prirodzeným procesom metamorfózy, pri ktorom sú zrnká kremeňa vystavené vysokému teplu a tlaku pod zemou. Tento proces spôsobuje, že sa zrnká kremeňa stlačia dohromady, čo vytvára veľmi pevný a odolný materiál.

Quarzit je dostupný v rôznych farbách a textúrach, čo ho robí vhodným na kuchynské pracovné dosky, obklady do kúpeľní, kuchýň, barových priestorov a ďalších vonkajších aplikácií. Jednou z najväčších výhod quarzitu je jeho neporéznosť, ktorá ho chráni pred škvrnami a poškriabaním. Nevyžaduje žiadne dodatočné tesnenie alebo leštenie, aby jeho povrch zostal bez škvŕn a škrabancov. Quarzit je ideálnou voľbou pre domácnosti a kancelárie.

Prečo je Quarzit obľúbený:

1) Vysoká odolnosť Prírodný kremenec je v porovnaní s inými prírodnými kameňmi odolný. Je dokonca pružnejšia ako žula, ktorá je považovaná za jeden z najpevnejších a najodolnejších povrchov pracovnej dosky. Navyše je menej porézny a má vyššiu hustotu povrchu, vďaka čomu je menej náchylný na zafarbenie a poškriabanie. Ide teda o ideálnu voľbu pre moderné kuchyne.

2) Nízka údržba Quarzitové kuchynské pracovné dosky sú neporézne a vyžadujú minimálnu údržbu. Na rozdiel od iných prírodných kameňov je starostlivosť o quarzit jednoduchá a bez náročných postupov.

3) Quartzit pripomína mramor Najzrejmejším dôvodom popularity tohto prírodného kameňa je, že pripomína prirodzenú krásu mramoru. Ak nechcete riešiť nedostatky mäkšieho prírodného mramoru, Quartzit je výbornou alternatívou vďaka vyššej pevnosti a odolnosti. Veľkú časť mramoru tvorí vápnik, ktorý reaguje na kyslé látky a poškodzuje povrch. Quatzit však neobsahuje vápnik, čo eliminuje možnosť leptania jeho povrchov kyslými potravinami, ako sú pomaranče, citróny atď.

Kuchynská linka s pracovnou doskou z quarzitu ponúka ideálne riešenie pre krásu a trvanlivosť. Quarzitové pracovné dosky sú elegantné, pevné a praktické, čím dokonale doplnia každý moderný interiér.