Obklady stien a kamenné steny

Najčastejšie sa na obklady využíva mramor, onyx a žula. Tieto kamene dodávajú vašej domácnosti alebo firme pocit prestíže. Na obklad stien je možné využiť všetky druhy kameňa, ktoré ponúkame.

Kamenné obklady na domy sú dobrou voľbou najmä z hľadiska životnosti a odolnosti. Technické vlastnosti kamenných obkladov ich predurčujú na exteriérové použitie, pričom najvhodnejšia je žula alebo pieskovec, ktoré lepšie odolávajú vlhkosti. Kamenné obklady na fasádu sú veľmi ľahko udržiavateľné. Naopak, kamenné obklady do interiéru z ónyxu a mramoru sú ideálne pre ich elegantný vzhľad. Cena mramorového alebo onyxového obkladu závisí od spôsobu spracovania materiálov, pričom najčastejšie sa používa leštený kameň. Kamenné obklady na stenu sú vhodné do mestských aj vidieckych domov.

Mramorová stena...

Mramorová stena je krásnym prvkom každého domova. Mramorové steny dodávajú priestoru svieži a čitateľný vzhľad. Mramorové obklady môžu pôsobiť teplo alebo chladne v závislosti od vybraného typu mramoru. Napríklad náš mramor White Venato je ideálny pre elegantný a chladný dizajn, zatiaľ čo bambusový sivý leštený mramor je vhodný pre teplé a útulné priestory.

Onyxová stena...

Onyxova stena vytvára unikátny vzhľad vášho domova. Tento materiál prepúšťa svetlo, takže je dôležité vedieť, kde ho umiestniť, aby ste dosiahli najlepší efekt. Onyxový obklad dokáže oživiť monochromatickú schému a pridať priestoru na zaujímavosti. Onyx je vždy v móde a hovorí sa, že zhromažďuje pozitívnu energiu, čím chráni váš domov a jeho obyvateľov. Onyxové steny nie sú len zdrojom pozitívnej energie, ale sú aj veľmi štýlové a jedinečné.

Kamenné obklady do interiéru sú dostupné v rôznych druhoch kameňa, pričom každý má svoje unikátne vlastnosti. Travertínový obklad do exteriéru a interiéru je ďalšou možnosťou, ktorá prináša prirodzený a elegantný vzhľad. Pri výbere kamenného obkladu je dôležité zohľadniť jeho technické vlastnosti a estetický efekt, ktorý chcete dosiahnuť.